Wie zijn wij

Missie

Wij willen graag ouders met een kind met sombere of depressieve gevoelens informatie en vaardigheden aanbieden om hun kind zo goed mogelijk te ondersteunen. Met als doel om somberheid onder jongeren (en hun ouders) te verminderen en in de toekomst te voorkomen.

Carine Kielstra

Visie

Wij vinden dat het bij de behandeling van somberheid en depressie van jongeren vaak essentieel is om ouders hierbij te betrekken en vaardigheden te bieden waarmee ze hun kind kunnen ondersteunen. Ouders zijn de meest invloedrijke personen in het leven van een kind en door de tijd die ze met hun kind doorbrengen, de opvoeding, ouderlijke waarden en normen en levensovertuiging het beste in staat om hun kind te ondersteunen bij het vinden van oplossingen voor hun problemen.

Carine Kielstra - van der Schalk

Wie zijn wij?

Prof. dr. Bernet Elzinga

Bernet is hoogleraar bij de sectie Klinische Psychologie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is ze GZ-psycholoog en geschoold als psychotherapeut. Met haar onderzoek wil ze graag een bijdrage leveren aan de kennis over de familaire context van depressie en andere stress-gerelateerde stoornissen, en dit vertalen naar webinars en cursussen voor ouders en klinici .

Carine Kielstra- van der Schalk, MSc

Carine is orthopedagoog en heeft een praktijk, Parenting Consultancy, voornamelijk gericht op expat gezinnen en is werkzaam op de Internationale School van Amstelveen. Tevens is zij hoofdtrainer van Triple P in Nederland en werkt zij als Triple P trainer in Engeland. Daarnaast werkt zij als Klinisch Docent Pedagogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Carine Kielstra

Romke van den Nouweland- van Baars, MSc

Romke is als orthopedagoog werkzaam bij GGZ Rivierduinen Kinderen en Jeugd in Zoetermeer. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van ouders en kinderen, individueel en in groepen. Zowel binnen de gespecialiseerde GGZ, als bij de afdeling preventie heeft zij zich bezig gehouden met behandeling en preventie van depressie bij kinderen en jongeren.

Marjanke Ruys- Zonnenberg, MSc

Marjanke is orthopedagoog en systeemtherapeut (relatie- en gezinstherapeut), opgeleid binnen de gespecialiseerde GGZ. Samen met Romke heeft zij binnen Rivierduinen onder andere Samen Sterk groepen begeleid. Op dit moment is zij werkzaam bij de Waag in Amsterdam in de forensische psychiatrie, waar zij werkt met gezinnen & jongeren.

Jonneke Raijer, BSc

Jonneke Raijer is ervaringsdeskundige op het gebied van depressie, angst en eetproblematiek. Met haar visie en kennis helpt zij nu ouders van depressieve jongeren bij stichting Samen Sterk. Verder werkt zij samen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie, waar ze zoal te vinden is in de ‘VraagMaar’ cursus en de online campagne die hierbij hoort. In het dagelijks leven werkt Jonneke bij Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek.