Boek bestellen

Het boek Samen Sterk, krachtig je kind ondersteunen bij somberheid en depressie, hebben wij geschreven voor alle ouders die een kind hebben met somberheid of depressie. Maar ook voor hulpverleners, naasten, grootouders, leerkrachten, mentoren en alle mensen die betrokken zijn bij een jongere die last heeft van sombere en depressieve gedachten biedt dit boek praktische tips en adviezen.

We laten je zien hoe je in verbinding kan blijven met de jongere en vooral wat je wél nog allemaal kan doen. Deze adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring met het begeleiden van ouders in de door ons ontwikkelde oudercursus ‘Samen Sterk’.

Steeds meer jongeren hebben mentale klachten. Als ouder is het moeilijk om je kind hierbij te ondersteunen. Ouders voelen zich vaak machteloos en hebben veel vragen. Gelukkig kun je als ouder veel betekenen voor je kind. Dit boek is voor elke ouder en wordt ook gebruikt bij de cursus Samen Sterk en de individuele coaching.

In het boek leer je:

  • Hoe je in verbinding kunt blijven met je kind
  • Hoe je om kunt gaan met de emoties van je kind
  • Wat de invloed van gedachten is op het gedrag van je kind
  • Hoe je positief gedrag kunt stimuleren en hoe je kunt blijven opvoeden
  • Wat een depressie is en welk gedrag hierbij hoort
  • Welke factoren van invloed zijn op een depressie
  • Welke verschillende behandelingen er voor jongeren zijn

Recensies

Vaktijdschrift voor orthopedagogen, de pedagoog:

Kenmerkend is de ondersteunende toonzetting, je voelt je als lezer gekend in de enorme opgave van het opvoeden van een somber of depressief kind. Het boek zet aan tot kleine, haalbare veranderingen en blijft uitzicht geven op licht aan het eind van de tunnel. Hoe lang en zwaar de weg ook is, de boodschap luidt: heb vertrouwen, veruit de meeste kinderen komen er weer uit.

Met een duidelijk wetenschappelijke grondslag, prettig geschreven en met heldere opdrachten is dit boek geschikt voor ouders, maar ook een zeer welkome bron voor orthopedagogen om ouders te ondersteunen en wellicht zover te krijgen de cursus te volgen.

Bestel het nu hier:

Voor- en Achternaam
Prijs: € 29.95
Betaalmethode
Discover
Ondersteunde creditcards: Discover
 
Toestemming

 

De opbrengst van de verkoop van het boek komt ten goede aan gezinnen die de ondersteuning van Samen Sterk niet zelf kunnen betalen.