Cursus Samen Sterk

Wat is het?

Samen Sterk is een cursus voor ouders en bestaat uit een individueel intakegesprek en 8 (online) groepsbijeenkomsten. In de eerste 2 bijeenkomsten krijg je informatie over depressie bij tieners, op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. In bijeenkomst 3 tot en met 8 krijg je concrete tips en handvatten om beter met de dagelijkse uitdagingen van het gedrag van je tiener om te kunnen gaan. Hierbij leer je om weer verbinding en contact met je kind te krijgen, om aandacht te besteden aan dingen die goed gaan, maar ook hoe je duidelijke regels en grenzen kan stellen (bijvoorbeeld ten aanzien van gamen, social media gebruik, bedtijd).

Er wordt aandacht besteed aan het verbeteren van de communicatie en de warme relatie met je kind.

Cursus Samen Sterk

Voor wie?

Ouders van tieners die somber zijn en/of depressieve gevoelens hebben en die behoefte hebben aan tips en adviezen, van elkaar en van professionals met specifieke kennis van depressie bij tieners. Wij raden sterk aan dat beide ouders meedoen met de cursus, bij voorkeur beide ouders met een eigen scherm, zodat uitwisseling in groepjes met andere ouders mogelijk is. U kunt ook deelnemen met uw ex-partner of de stiefouder van uw kind.

De groepen bestaan uit maximaal 10 ouders en vinden online plaats onder begeleiding van een gespecialiseerde professional/ trainer. De bijeenkomsten bestaan uit het geven van informatie, uitwisseling, het oefenen van vaardigheden en het reflecteren op je persoonlijke situatie.

Cursus Samen Sterk

Kosten

De prijs van de cursus (intakegesprek en 8 bijeenkomsten), inclusief cursusboek, is € 500 per gezin. Mochten de kosten een belemmering zijn om deel te nemen, neem dan contact op, er zijn individuele subsidieregelingen mogelijk.